Hlavní obsah

Auto na Kroměřížsku poškodilo přípojku plynu, hasiči evakuovali lidi z okolí

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusná

Osobní auto narazilo v sobotu po desáté hodině dopoledne do přípojky plynu v obci Brusné na Kroměřížsku. Hasiči museli kvůli unikajícímu plynu evakuovat lidi z okolních domů. Právu to sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na místě podle něj zasahovali profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem. „Zjistili, že osobní vozidlo poškodilo plynové potrubí a následně docházelo ke zvýšenému úniku plynu. Kvůli možné explozi evakuovali tři osoby z blízkých rodinných domů a zapáskováním znemožnili provoz na silnici,“ uvedl mluvčí.

Již před příjezdem hasičů podle něj své domy opustilo dalších pět osob. „Za devět minut po příjezdu hasičů uzavřela pohotovostní služba dodavatele plynu hlavní uzávěr a všechny osoby se mohly vrátit zpět do svých domovů. Provoz na silniční komunikaci byl obnoven,“ konstatoval mluvčí.

Dvě osoby, které jely ve vozidle, byly podle něj v době příjezdu hasičů mimo vůz. „Řidič si však stěžoval na bolest hlavy. Velitel zásahu si proto vyžádal příjezd zdravotnické záchranné služby,“ dodal Žemlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám