Hlavní obsah

Kramný neuspěl s odvoláním. Je vinen z křivého obvinění policisty

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvolací senát ostravského krajského soudu potvrdil ve středu loňský rozsudek Okresního soudu v Ostravě, který uznal vinným Petra Kramného z křivého obvinění policisty. Navzdory rozsudku mu ale nebyl trest vyměřen, nebyl by účelný. Kramný byl odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery v Egyptě.

Foto: Aleš Honus, Právo

Kramný u Okresního soudu v Ostravě

Článek

Odvolací soud se případem ve středu zabýval na základě odvolání jeho obhájkyně. Ta podala odvolání i přesto, že Kramný za křivé obvinění nebyl potrestán. Šlo jí ale údajně o princip, protože se podle ní křivého obvinění nedopustil. Krajský soud ale odvolání zamítl a verdikt okresního soudu potvrdil v celém rozsahu. Rozsudek je již pravomocný.

Petr Kramný byl už dříve pravomocně odsouzen za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Dostal 28 let. Zároveň s vraždou se ale soudy zabývaly i jeho slovy, kdy lživě obvinil vyšetřující kriminalisty z nátlaku na jeho osobu a z fyzického napadení.

Za křivé obvinění byl stíhán na základě stížnosti podané Generální inspekcí bezpečnostních sborů. V ní bylo uvedeno, že policista Kramného během výslechu uhodil do hlavy, až spadl na zem, a později jej údajně postavil ke zdi a dvakrát mu o ni hlavou udeřil. U soudu ale tvrdil, že nikoho křivě neobvinil, že jeho dřívější advokát podání učinil bez jeho pokynu a porušil tak povinnost mlčenlivosti.

Podle soudu ale Kramný neudělal nic, aby skutečnosti uvedené ve stížnosti vyvrátil nebo uvedl na pravou míru. Při policejním výslechu informace, které stížnost obsahovala, potvrdil. Podle soudu Kramný jednal s úmyslem přivodit vyšetřujícímu policistovi potíže v práci.

Reklama

Výběr článků

Načítám