Hlavní obsah

Policie viní fotbalistu z týrání zvířat, po hádce s přítelkyní vyhodil čivavu z okna

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Policie ukončila vyšetřování případu z počátku srpna, kdy v Havířově na Karvinsku vyhodil pětadvacetiletý muž v opilosti z okna domu čivavu. Pes pád nepřežil. Policie viní mladého fotbalistu z týrání zvířat, hrozí mu až tři roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Čivava. Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál v noci z 5. na 6. srpna v ulici J. Švermy. Fotbalistova přítelkyně hlídala čivavu své matce, která byla tou dobou na dovolené. Když se muž vrátil domů, pohádali se. A ten pak ve vzteku vyhodil psa z okna.

Případem se začali zabývat karvinští policisté, kteří nyní vyšetřování ukončili. „Muži bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Za vinu je mu kladeno, že na začátku srpna v podnapilém stavu záměrně vyhodil z okna bytu psa plemene čivava,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Mladíkovi hrozí šest měsíců až tři roky za mřížemi.

Média už dříve uvedla, že dotčeným mužem je fotbalista MFK Havířov Karel Skoupý. V minulosti hrál v Baníku Ostrava či Orlové, v mládežnických kategoriích také reprezentoval ČR. Potvrdilo to i vedení MFK Havířov, které hned po činu hráče s okamžitou platností vyřadilo z A týmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám