Hlavní obsah

Podezřelý Ukrajinec mlčí, měl zabít svého krajana

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Humpolec

Ve vazbě skončil 51letý muž z Ukrajiny, podezřelý z vraždy svého 45letého krajana. První letošní vražda na Vysočině se odehrála v noci z neděle na pondělí v Humpolci.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný se tvářil, jako že mrtvého našel a nemá s tím nic společného,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. Podle ní byli oba muži agenturními pracovníky a bydleli na humpolecké ubytovně ve společném pokoji.

Podezřelý dosud v Česku, kde pracuje delší dobu, problém se zákonem neměl, nyní se kriminalisté pouštějí do zjišťování jeho případné trestní minulosti v jiných zemích. Oba muži měli maďarský pas.

Mrtvý muž měl na sobě několik bodnořezných ran, vražednou zbraní byl kuchyňský nůž. Ten kriminalisté zajistili stejně jako kamerové záběry z ubytovny. Spolubydlící zavražděného vinu odmítá, vypovídat odmítl.

O motivu se tak zatím neví, vyšetřovatelé předpokládají, že mezi muži se objevily nějaké neshody a ty vyvrcholily konfliktem, který se mohl odehrát mimo ubytovnu. Pelhřimovský okresní soud rozhodl o uvalení vazby na obviněného, kriminalisté zadali vypracovat několik odborných expertiz a zjišťují další okolnosti.

„Předpokládá se, že jde o vraždu po předchozím uvážení. Za tu by mohl padnout až 20letý trest,“ uvedla Dana Čírtková.

Reklama

Výběr článků

Načítám