Hlavní obsah

Řidič vezoucí krávy chtěl na D5 pomoci kolegovi z cisterny. Naboural do nich kamión

– Beroun • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Tři nákladní auta se střetla v úterý ráno na dálnici D5 u Bavoryně ve směru na Plzeň. Záchranáři ošetřili dva vážně zraněné. Jeden z nákladních vozů převážel krávy.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na D5Video: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem osmé hodiny na 30. kilometru. Dálnice byla nejprve průjezdná levým jízdním pruhem, následně musela být uzavřena.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Auto, které převáželo krávy.

„Jedna osoba utrpěla vážné poranění hlavy a po akutní lékařské péči byla převezena vrtulníkem do jedné z pražských nemocnic. Druhý pacient utrpěl zhmožděniny hrudníku a po ošetření ho sanitka převezla do nemocnice v Motole,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle mluvčí policie Marcely Pučelíkové jedno z nákladních aut převáželo dobytek, který se následně bude muset přeložit. Dalším nabouraným autem byla cisterna s cementem a třetím kamión.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vážná nehoda na D5

Podle informací z místa zastavil šofér cisterny na krajnici kvůli poruše, chvíli na to u něj zastavil řidič převážející krávy, aby mu pomohl. O několik minut později zarazil zezadu do cisterny kamión, jehož řidič utrpěl nejvážnější poranění. Cisterna vlivem nárazu nabourala také nákladní auto s dobytkem.

Policie dopravu odklání na exitu 28 Bavoryně. Zpět na dálnici se mohou řidiči vracet na 34. kilometru u Žebráku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám