Hlavní obsah

Řidič sanitky převážel pacienta opilý, nadýchal víc než jedno promile

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté v Praze zastavili sanitku s ležícím pacientem — řidič upoutal jejich pozornost podivnou jízdou. Následné testy odhalily, že byl muž opilý. Ve středu o tom informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zastavila opilého řidiče sanitkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Podivné jízdy si policisté všimli v Praze na Smíchově v ulici Zborovská. Řidič sanitky u každého semaforu, kde byla červená, zapínal modré majáky a sirénu, křižovatkou projel, následně oboje vypnul a dále se choval jako běžný řidič. Krom toho také nerespektoval vodorovné dopravní značení, přikázané směry jízdy nebo zákazy vjezdu.

Policisté proto na Karlově náměstí řidiče zastavili k silniční kontrole, při níž ho podrobili testům na přítomnost drog a alkoholu v dechu. Oba testy byly pozitivní.

„Výsledkem orientační dechové zkoušky byla víc jak jedna promile alkoholu v dechu kontrolovaného, a to i při opakovaných zkouškách. Test na drogy pak avizoval přítomnost amfetaminu, metamfetaminu, nebo kokainu,“ řekl mluvčí.

Řidič konzumaci alkoholu odmítal

Řidič striktně odmítal, že by před jízdou či předešlého dne požil alkohol. „Určitě ne,” tvrdil.

„Pro potvrzení těchto zjištění byl následně řidič převezen do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření. V rámci toho byla přítomnost drog u řidiče vyloučena, nicméně alkohol v jeho krvi toto vyšetření potvrdilo. Po více než třech hodinách od kontroly na Karlově náměstí totiž lékařské vyšetření prokázalo u řidiče ještě téměř tři čtvrtě promile alkoholu,“ dodal Hulan.

Jednačtyřicetiletý řidič je tak podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že se tohoto jednání dopustil při výkonu povolání, hrozí mu přísnější trest až tří let vězení.

Policisté se také budou zabývat řidičovou jízdou s majáky, ke které podle jejich zjištění neměl příslušné schválení.

Reklama

Výběr článků

Načítám