Hlavní obsah

Nález mrtvého novorozence vyšetřuje policie jako vraždu

Právo, mip
Liberec

Novorozenec, kterého objevil náhodný svědek v sobotu v kontejneru v Liberci, zemřel kvůli cizímu zavinění. V pondělí to novinářům řekl liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák. Kriminalisté případ vyšetřují jako vraždu.

Foto: Policie ČR

Místo nálezu novorozence

Článek

Mrtvé tělo novorozence objevil v sobotu krátce před polednem náhodný svědek v ulici Na Bídě. „Podle prvotního ohledání je velmi pravděpodobné, že dítě v době odložení do kontejneru ještě žilo,“ zmínil policejní ředitel.

Podle něj je okruh možností, jak mohlo k smrti dítěte dojít a kdo za ni může, hodně velký. „Vzhledem k blízkosti hranic pracujeme i s variantou, že sem děcko někdo dovezl z Německa nebo Polska, aby se ho tady zbavil. Proto jsme už požádali o spolupráci německé a polské kolegy a oslovili i některá tamní média,“ doplnil Vladislav Husák.

Policisté se kvůli případu obracejí na veřejnost, hledají jakékoliv svědky události.

„Vyzýváme řidiče taxislužby, řidiče MHD nebo řidiče, kteří v autě používají GoPro kamery. Kdyby kdokoliv cokoliv zaznamenal, mohla by to být pro nás velmi cenná informace,“ doplnil Husák.

Policisty zajímá především pohyb lidí a vozidel v místě nálezu, a to v časovém úseku od pátku 10. února do sobotních 11.15 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám