Hlavní obsah

Do autobusu plného dětí narazila škodovka. Řidič zemřel, jedenáct školáků se zranilo

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov
Aktualizováno

Osmačtyřicetiletý řidič vozu Škoda Octavia vjel v pátek krátce před desátou hodinou do protisměru a narazil do školního autobusu. Při havárii mezi Kaplicí a Českým Krumlovem utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. V autobusu se lehce zranilo jedenáct dětí, které převezla záchranná služba do českokrumlovské a českobudějovické nemocnice.

Foto: Tomáš Binter, ČTK

U Kaplice na Českokrumlovsku se srazil osobní vůz s autobusem

Článek

„Muž podlehl na místě mnohačetným poraněním. Jedenáct dětí utrpělo lehká zranění. Jedná se o pohmožděniny, drobné hematomy na hlavě, trupu a končetinách. Šest dětí bylo převezeno do českobudějovické nemocnice a pět dětí do nemocnice v Českém Krumlově,“ sdělil Právu ředitel jihočeských zdravotních záchranářů Marek Slabý. Na místě zasahovaly čtyři posádky záchranářů.

Děti ze Základní školy v Malontech jely na plavání do Českého Krumlova. „Řidič osobního vozidla se zatím z neznámých důvodů dostal do protisměru a narazil do autobusu, kde cestovalo přes třicet dětí. Autobus skončil po srážce v příkopu,“ konstatoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Foto: Tomáš Binter, ČTK

Řidič osobního vozu střet s autobudem nepřežil.

Doplnil, že policisté nehodu dále vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám