Hlavní obsah

Při tragické nehodě u Zábřehu zahynuli cizinci, řidič nedal přednost v jízdě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zábřeh

Čtyři životy si vyžádala včerejší srážka felicie s autobusem. Všichni cestovali v osobním voze, pátý pasažér byl vážně zraněn. Podle policie nedal osmadvacetiletý řidič přednost autobusu. V autobusu nebyl nikdo zraněn.

Foto: Policie ČR

Při nehodě přišli o život čtyři lidé, pátý skončil s vážnými zraněními v nemocnici.

Článek

Podle šumperské policejní mluvčí Marie Šafářové se při nehodě střetl zájezdový autobus s osobním motorovým vozidlem značky Škoda Felicia.

„Osobní vůz, ve kterém jelo pět cizinců, podle všeho vyjížděl z vedlejší pozemní komunikace, vedoucí z centra města, na hlavní pozemní komunikaci. Osmadvacetiletý řidič patrně autobus přehlédl a tak nedal přednost v jízdě zprava ve směru od Mohelnice přijíždějícímu autobusu. Ten pak čelně narazil do pravého boku osobního auta,“ sdělila Šafářová.

Řidič osobního vozu a jeho tři spolucestující, žena ve věku 24let a dva muži ve věku 47 a 20 let, utrpěli smrtelná zranění. Pátý spolucestující (52 let) byl s vážnými zraněními převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Posádka osobního vozidla neměla velkou šanci přežít.

„V autobuse bylo v době střetu přes čtyřicet cestujících, převážně seniorů. Nikdo z nich nebyl vážně zraněn. U řidiče autobusu byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol a také test na omamné a psychotropní látky s negativními výsledky. Škoda byla předběžně vyčíslená na 60 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření. Ve věci byla nařízena soudní pitva. Po dobu vyšetřování nehody a odklízení následků byla silnice zcela uzavřená, a to až do půlnoci. Policejní hlídky provoz odkláněly po objízdných trasách,“ sdělila Marie Šafářová.

Jde již o druhou dopravní nehodu v tomto roce, která stála život čtyři osoby. Ta první se udála 29. března 2016, kdy zahynuli čtyři lidé při nehodě kamiónu a osobního vozu u Plzně na dálnici D5.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám