Hlavní obsah

Provoz na dálnici D1 zastavila hromadná nehoda

Novinky, jap
Aktualizováno

Provoz na dálnici D1 u Třemošnice na Benešovsku zastavila v pondělí odpoledne hromadná nehoda, při které se zranilo pět lidí. V zúžení došlo podle hasičů ke srážce dvou kamiónů, autobusu, dodávky a dvou osobních aut. Na místě přistál vrtulník letecké záchranky.

Foto: Mapy.cz

Místo nehody na 37. kilometru dálnice D1

Článek

Nehoda se stala okolo 16. hodiny na 37. kilometru ve směru na Brno.

"Došlo ke střetu dvou kamiónů, dodávky, autobusu a dvou osobních aut. Na místo vyjely tři jednotky hasičů," řekl Novinkám mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Záchranáři na místo vyslali vrtulník letecké záchranky z Jihlavy. Kvůli nehodě musel být zastaven provoz v obou směrech dálnice. Příjezd pozemních posádek záchranné služby a hasičských jednotek komplikovaly dlouhé kolony. Řidiči v zúžení prakticky neměli kam uhnout.

Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Provoz na dálnici D1 v obou směrech zastavila hromadná nehoda.

"Řidič autobusu utrpěl vážná zranění a po poskytnutí odborné péče byl letecky transportován do motolské nemocnice v Praze. Dva lidé jsou lehce zraněni, sanitky je převezly na chirurgické oddělení benešovské nemocnice. Další dva lidé utrpěli rovněž lehká zranění a po ošetření byli ponecháni na místě," sdělila mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Nehoda se stala na konci kolony, která se v místě vytvořila kvůli omezení provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám