Hlavní obsah

Bývalý policista Kadlec dostal za první karambol podmínku a zákaz řízení

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 2 v pondělí odsoudil bývalého policistu Karla Kadlece k trestu odnětí svobody na osm měsíců s podmíněným odkladem na dva roky. Dále mu uložil zákaz řízení na 30 měsíců. Kadlec loni svým jeepem naboural do auta, které před ním zastavilo kvůli chodcům na přechodu. Přivolaní policisté mu naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý policista a pedagog Kadlec u soudu

Článek

Soudce Jiří Horký v případě nehody, která se stala loni v březnu v pražských Nuslích, rozhodl již podruhé. Zatímco v lednu tohoto roku Kadlece osvobodil, poté, co mu rozsudek vrátil Městský soud v Praze, své rozhodnutí přehodnotil.

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

Horký v závěrečné řeči přiznal, že jeho rozhodnutí ovlivnily i události, které se staly 28. dubna tohoto roku, kdy Kadlec pod vlivem alkoholu naboural na pražských Vinohradech 29 vozů.[celá zpráva]

Obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání. Státní zástupkyně Martina Adámková řekla, že je s rozhodnutím soudu spokojená.

Kadlec se ještě před zahájením jednání za demolici několika desítek aut omluvil.

„V současnosti jednám hlavně s Kanceláří pojistitelů,“ uvedl Kadlec s tím, že se jedná hlavně o úhradu škody.

S rozsudkem dle svých slov spokojený není a přišlo mu zvláštní, že už je třetí člověk z katedry Policejní akademie, který má nějaké problémy se zákonem. Nicméně nedokázal svá slova nijak zdůvodnit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám