Hlavní obsah

Při požáru kulis u Mahenova divadla v Brně se zranilo pět lidí

Právo, ČTK, vtk
Brno
Aktualizováno

Při požáru kulis u Mahenova divadla v Brně se lehce zranilo pět lidí. Čtyři se nadýchali kouře a jeden si popálil ruku, uvedla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová. Stav žádného z nich není vážný. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky byla příčinou ohně zřejmě nedbalost při kouření. Škoda činí 250 tisíc korun.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči evakuovali 580 dětí z dopoledního představení

Článek

Mezi zraněnými jsou tři policisté, uvedl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. Pomocí přístrojů se snažili požár zkrotit ještě před příjezdem hasičů. Pomáhali při tom zaměstnancům divadla. Podle Zuzany Klimplové z marketingu divadla se kouře nadýchalo sedm lidí - tři policisté a čtyři zaměstnanci.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

U Mahenova divadla v Brně hořely kulisy

Kulisy jsou uskladněny v zázemí divadla při Dvořákově ulici. Přímo do památkově chráněné budovy se dostal jen kouř, kvůli kterému hasiči evakuovali 580 lidí, zejména dětí, které sledovaly dopolední představení Ostrov pokladů.

Hasiči museli budovu odvětrat, děti se už do ní nevrátily. Dvořákova ulice byla po dobu zásahu uzavřená policejními páskami, před polednem ji policie znovu zprůjezdnila.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Jako předběžnou příčinu vyšetřovatel stanovil nedbalost při kouření.

Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Mikošky nebyla situace zdaleka tak vážná, jak to podle prvotních záběrů z místa požáru vypadalo. „Již při našem příjezdu dým už nebyl tak hustý. Velmi rychle jsme situaci dostali pod kontrolu,“ řekl Právu.

Mluvčí záchranářů Barbora Zuchová zdůraznila, že zdravotní stav zraněných je dobrý a jsou mimo jakéhokoli ohrožení. Ještě v pátek budou patrně propuštěni z nemocnice domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám