Hlavní obsah

Řidič v kradené octavii policisty navnadil. Zastavil u krajnice a pak po Jižní spojce ujel

Novinky, abe
Praha

Policisté pronásledovali v neděli po Praze osmatřicetiletého muže v kradené octavii. Ten na Jižní spojce nejdřív zastavil. Než ho ale stihli zadržet, rychle se rozjel a nakonec zmizel z dohledu. Policisté ho později zadrželi na Spořilově. Ukázalo se, že byl pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Policistům v Praze ujížděl muž v kradené octaviiVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž nejprve v noci na neděli ukradl stříbrnou Škodu Octavii v Praze 5. Policisté pak auto v neděli vpodvečer zahlédli na Barrandovském mostě. Snažili se ho zastavit a řidiče zkontrolovat.

„Napřed se choval tak, že policisty respektuje, a zajel do takzvaného zálivu na začátku Jižní spojky ve směru na Prahu 9. Jakmile ale policisté přibrzdili, řidič Octavie sešlápl plyn a začal ujíždět," uvedl v pondělí mluvčí policie Tomáš Hulan.

Pozitivní test na drogy

Před policisty pak prchal po Jižní spojce. Jeho pronásledování ztěžovalo i to, že několik dalších aut neuvolnilo cestu. Octavia nakonec policistům zmizela z dohledu.

Muže ale policisté později objevili na Spořilově, kde auto nechal stát a pokračoval pěšky. Když si ve Spořilovské ulici hlídky všiml, vběhl před projíždějící auta.

„Snažil se stopnout si auto. Jakmile ale spatřil další své pronásledovatele, začal skákat před projíždějící vozidla ve snaze je zastavit. Ani to se mu ale nepodařilo. Naopak, bylo jen dílem náhody, že ho žádné z projíždějících aut nesrazilo,” popsal Hulan.

Po výzvě policistů si klekl na zem, přičemž nechal jednu ruku za zády a odmítal ji ukázat. Policisté mu pohrozili namířenou pistolí, protože nevěděli, jestli nemá v ruce zbraň.

Test na drogy u muže po zadržení prokázal pervitin. Navíc nikdy neměl řidičský průkaz. V případě odsouzení mu za ohrožování pod vlivem návykové látky a za neoprávněné užívání cizí věci hrozí až čtyři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám