Hlavní obsah

Dálnici D11 zablokovala hromadná nehoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnici D11 zablokovala v pondělí ráno na čtyři hodiny hromadná nehoda sedmi aut na třetím kilometru u Prahy. Silnice ve směru na Prahu byla průjezdná jen po krajnici. Dva lidé se lehce zranili. Kolona měla až deset kilometrů.

Foto: HZS Praha

Nehoda na dálnici D11

Článek

Sedm osobních aut se srazilo kolem 07:30. „Neprůjezdný byl pravý i levý jízdní pruh. Úsek byl průjezdný pouze po zpevněné krajnici v pravém pruhu,” uvedla ráno mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: HZS Praha

Nehoda na dálnici D11

„K nehodě vyjely dvě posádky záchranné služby a ošetřily dvě ženy se zhmožděninami. Následně byly převezeny do nemocnice na Vinohradech. Nikdo další se nezranil,” řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Komplikace na D52

Problémy jsou také na dálnici D52, která byla uzavřena ve směru na Brno kvůli požáru návěsu kamiónu na 14. kilometru. Hasiči jej uhasili kolem páté hodiny ranní, od té doby překládají náklad. Přibližně od 11:00 je otevřený levý jízdní pruh, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic ČR. V likvidaci nehody a překládce se stále pokračuje.

Hasiči dostali oznámení o požáru kolem čtvrté hodiny. "Hořel návěs kamiónu, který převážel kovové sloupky. Do půl hodiny jsme měli požár pod kontrolou, za další hodinu jsme ho zlikvidovali," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Po páté hodině se začalo jezdit jedním jízdním pruhem, po osmé hodině se dálnice znovu uzavřela. Podle mluvčí policie Andrey Strakové musí společnost zajišťující havárie a odtah nákladních aut přeložit náklad z návěsu a pak odtáhnout jeho shořelé torzo.

Související téma:

Foto: ŘSD, Novinky

Auta na dálnici sjíždějí a najíždějí na 16. kilometru poblíž Hrušovan u Brna. Při požáru se nikdo nezranil, odhadovaná škoda se pohybuje okolo 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám