Hlavní obsah

Rozsáhlá razie v Čepru, kvůli krádežím pohonných hmot zadrželi až desítky lidí

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Celníci a policisté zadrželi o víkendu zřejmě až desítky osob ve dvou skladech společnosti Čepro. Ta dala k zátahu sama podnět kvůli krádežím velkého množství pohonných hmot.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Můžeme pouze potvrdit, že vyšetřování se týká zaměstnanců důvodně podezřelých, že se podíleli na nezákonné činnosti spočívající v narušení produktovodu. Společnost Čepro po celou dobu vyšetřování poskytuje celní správě veškerou součinnost,“ sdělila ve středu Právu mluvčí Čepra Lenka Svobodová, která potvrdila i to, že se jednalo o mimopražské provozy firmy.

Zátah potvrdila také mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková. „Toto trestní řízení vedl v podstatě orgán celní správy a bylo to ve věci krádeže pohodných hmot. Momentálně trestní prověřování je už s policií a v úzké spolupráci se společností Čepro,“ poznamenala Kaňková.

Razie ve dvou provozech

Připustila i to, že zásahy proběhly na dvou provozech. „Jejich lokalitu a počet zadržených vzhledem k vyšetřování zatím nemůžeme uvést,“ reagovala na dotaz Kaňková. Podle informací Práva je jeden ze skladů, kde policisté a celníci zasahovali, i v Bělčicích na Strakonicku.

Mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner Právu potvrdil, že se jedná o desítky osob. Může se jednat kromě zaměstnanců i o distributory nafty. Policisté se k případu více nevyjádřili.

Související téma:

Čepro je jedním z největších průmyslových podniků v republice, který skladuje a prodává ropné výrobky. Společnosti také patří 191 čerpacích stanic Euro Oil a je třetí největší z hlediska prodejů pohonných hmot v tuzemsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám