Hlavní obsah

Janoušek chce zůstat na svobodě, žádá prodloužení zdravotní propustky

Brno

Podnikatel Roman Janoušek chce, aby mu Krajský soud v Brně prodloužil přerušení trestu. Důvodem je prý jeho zdravotní stav. Současná dvouměsíční propustka končí 9. května. Krajský soud před novým rozhodnutím počká na vyjádření vězeňské nemocnice, řekla v úterý mluvčí soudu Simona Tesařová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek na archivním snímku

Článek

Na očekávanou Janouškovu žádost o prodloužení propustky v úterý upozornil server Lidovky.cz.

Podnikatel dostal trest 4,5 roku vězení za to, že opilý srazil autem ženu a vážně ji při tom zranil. Letos v únoru se podle informací z médií podrobil operaci hlavy. Trest mu nejprve přerušil ředitel věznice, poté krajský soud. Spolu se žádostí o další prodloužení Janoušek dodal aktuální lékařské zprávy.

Komise vězeňské nemocnice by měla na základě zdravotnické dokumentace sdělit soudu, zda je schopná poskytovat adekvátní péči. Teprve poté krajský soud znovu rozhodne.

Janoušek srazil v roce 2012 v Praze řidičku, která s ním chtěla řešit předchozí kolizi, a z místa ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest zpřísnil na 4,5 roku. Verdikt loni potvrdil Nejvyšší soud. Janoušek podal ústavní stížnost, o které zatím není rozhodnuto.

Odvolací soud v září 2014 zpřísnil Romanu Janouškovi trestVideo: Novinky

Související téma:

Foto: ČTK

Roman Janoušek

Reklama

Související články

Janoušek se dostal z vězení kvůli operaci

Lobbista Roman Janoušek opustil na nějaký čas vězeňskou celu kvůli operaci, deníku Právo to v pondělí řekla mluvčí věznice v Brně-Bohunicích Dana Krejčířová....

Výběr článků

Načítám