Hlavní obsah

Tři děti v Blansku polily psa žíravinou, pak ho ještě praštily klackem

Právo, Petr Kozelka
Blansko

Zaútočit zřejmě jenom z dlouhé chvíle na bezbranné zvíře se podle všeho rozhodla trojice chlapců ve věku okolo 12 let v Blansku. Za cíl svého bezcitného útoku si vyhlédli malého psíka rasy pražský krysařík, kterého venčila mladá dívka. Psa k sobě nalákali, a když zvíře důvěřivě přiběhlo, nastříkali mu na hlavu neznámou žíravinu a ještě ho přetáhli po hlavě klackem. Pejsek jako zázrakem přežil, po útočnících už pátrá policie.

Foto: Facebook

Pokud pes následky útoku přežije, zřejmě přijde o oko.

Článek

K celé události došlo v pátek odpoledne v centru Blanska na ulici Ant. Dvořáka. „Pejska venčila kamarádka majitelky, která potkala tři kluky. Měla psa na vodítku, když se jí zeptali, jestli si ho mohou pohladit. To byla ale jenom záminka. Když k nim přiběhl, do očí mu nastříkali neznámou žíravinu. Pes začal kničet a v tu chvíli ho ještě praštili klackem do hlavy,“ popsala útok chovatelka psa Irena Němcová s tím, že hned po útoku se daly děti na útěk.

Dívka se okamžitě začala starat o zraněného psíka, proto neměla jak útočníky chytit. Pes skončil v ordinaci veterináři s těžkým poraněním. „Je již po operaci, pokud to vše přežije, tak bohužel přijde s největší pravděpodobností o oko. Jak na tom bude psychicky, se můžeme pouze domnívat,“ upozornila chovatelka.

Foto: Facebook

Pokud pes následky útoku přežije, zřejmě přijde o oko.

Majitelka psa se hned obrátila na policii. „Incident nám byl nahlášen a v současné době už po pachatelích pátráme. Máme informace o tom, že se jej dopustili nezletilí,“ potvrdil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Vyváznou bez trestu

„Byli tam svědci, navíc je v ulici kamerový systém, takže se budou záznamy stahovat. Doufám, že je brzy chytí, nechceme to nechat jen tak být. Dneska to byl pes, zítra takhle mohou zaútočit i na nějakého člověka,“ měla jasno chovatelka, podle níž pejsek doplatil na svou přátelskou a důvěřivou povahu.

„Něco takového je pro mě něco nepochopitelného, odporného a těm, co spáchali takový čin, to nesmí projít jenom tak a jenom proto, že jsou nezletilí. Jsem z toho znechucená a nikdy bych nevěřila, že je něco takového možné. Chraňte své miláčky, obzvlášť pokud jsou malí a bezbranní. Jsem z toho stále v šoku,“ dodala chovatelka.

I pokud by policisté útočníky dopadli a prokázali jim celou věc, vzhledem k jejich věku zřejmě vyváznou bez trestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám