Hlavní obsah

Na Chomutovsku havaroval autobus, zraněno je 27 lidí

Aktualizováno

U Elektrárny Prunéřov na Chomutovsku havaroval v pátek kolem 19.00 autobus. Při nehodě bylo zraněno 25 lidí, z toho sedm těžce, sdělil mluvčí záchranné služby Prokop Voleník. Podle serveru dopravních informací se autobus srazil s nákladním autem, převrátil se na bok a narazil do parovodu. Příčinou nehody mohlo být podle policie nedání přednosti v jízdě.

Foto: čtenář Novinek

Havarovaný autobus u Kadaně na Chomutovsku

Článek

"Zraněno bylo 27 osob, z toho šest těžce, v sedmi případech jde o středně těžká zranění a ve 14 o lehká zranění," doplnil Voleník.  Celkem 12 lehce zraněných s odřeninami a drobnými povrchovými zraněními převezl autobus hasičů do mostecké nemocnice.

„Silnice první třídy u elektrárny Prunéřov je zavřená v obou směrech,“ sdělila policejní mluvčí Šárka Poláčková. Řidiči musí jezdit objízdnou trasou.

Na místě zasahovaly posádky záchranné služby z Ústeckého i Karlovarského kraje, zraněné transportovaly i tři vrtulníky. První z nich podle Voleníka přistál v ústecké Masarykově nemocnici.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

„Z autobusu už se dostalo třicet nezraněných osob. Pro ty přijede evakuační autobus Hasičského záchranného sboru,“ uvedla Poláčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám