Hlavní obsah

Vraždili kvůli pár tisícům, těla odvezli

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Jeden mrtvý, druhý těžce zraněný na hlavě a ležící nyní ve střešovické nemocnici. A to vše podle zjištění Práva kvůli pouhým zhruba patnácti tisícům korun. Tuto otřesnou bilanci mají na svědomí dva pachatelé vraždy z minulého víkendu a pokusu o další, kteří své dvě oběti údajně ubodali a umlátili.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté na místě činuVideo: Novinky

 
Článek

Tragédie se odehrála v obci Bukovno na Mladoboleslavsku a v jejím okolí, kde minulou neděli odpoledne bezvládně ležící těla napadených objevila u polní cesty náhodná kolemjdoucí. K brutálnímu činu však podle informací Práva došlo úplně jinde.

„Dvojice poškozených byla napadena jednak bodnými nástroji, ale také údery. Důvod mohl být zištný vzhledem k tomu, že obětem se ztratily peníze v řádu tisíců korun, tedy v podstatě malá částka,“ řekl Právu středočeský státní zástupce Tomáš Milec, který případ dozoruje.

Těla převezli autem na to místo, kde byla následně nalezena.
státní zástupce

Jak už bylo řečeno, mělo jít zhruba jen o patnáct tisíc, ale i to zjevně pachatelům stačilo k tomu, aby se dva muže pokusili zavraždit.

Zmizení peněz podle zjištění redakce předcházelo setkání pozdějších vrahů s jejich oběťmi u hospody ve vesnici, kde se zřejmě čtveřice mužů ostře pohádala. „Pak tam vypuklo doslova boží dopuštění,“ podotkl k tomu důvěryhodný zdroj Práva seznámený s touto kauzou.

Nechali je osudu

Policisté tají, jestli se napadení s pachateli před incidentem znali a kde přesně k útoku došlo, tedy zda přímo u hospody, nebo někde v okolí. Co se ale podařilo vyšetřovatelům zjistit, bylo následné šokující jednání podezřelých vůči jejich obětem. „Těla převezli autem na to místo, kde byla následně nalezena,“ upřesnil žalobce Milec.

Z jeho slov tak plyne, že vrahové pobodané, pořezané a zmlácené muže odvezli na pole, kde je fakticky nechali svému osudu, tedy umřít. S tím, že jedna z obětí nakonec s těžkými zraněními přežije, nejspíš nepočítali.

Je to recidivista

To se už teď jednomu z domnělých pachatelů stalo zřejmě osudným, protože jen dva dny po nálezu obětí mordparta tohoto útočníka v úterý ráno zadržela a obvinila z vraždy a pokusu o další.

Zatčený muž (34), který má podle informací Práva trvalý pobyt v Ostravě a je to recidivista opakovaně souzený za loupeže, právě na svého zmizelého komplice údajně svádí vinu. Přiznal prý jen to, že u tragédie byl.

Ani to mu ale nepomohlo, protože Okresní soud v Mladé Boleslavi vyhověl návrhu žalobce a poslal tohoto českého občana do vazby. Z vězení se přitom vrátil teprve nedávno.

Druhého podezřelého zadrželi v pátek ráno policisté na Slovensku. Kriminalisté znali jeho místo pobytu a čekali na vydání evropského zatykače. V dalších dnech bude vydán do České republiky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám