Hlavní obsah

Odvolací soud zprostil muže obžaloby z 11 let staré vraždy

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, pem

Martin Bódiš (39), který čelil obžalobě, že v roce 2005 zavraždil svého zaměstnavatele Pavla N. z Otrokovic na Zlínsku, je definitivně nevinný. Zprošťující verdikt zlínského krajského soudu (KS) z loňského 25. listopadu, proti kterému se odvolala státní zástupkyně, ve čtvrtek potvrdil Vrchní soud (VS) v Olomouci. Stejný zlínský KS přitom Bódiše již dvakrát poslal na 14 let za mříže. Odvolací soud mu však kauzu pokaždé vrátil.

Foto: Petr Marek, Právo

Martin Bódiš u Vrchního soudu v Olomouci

Článek

„Nepodařilo se opatřit tolik důkazů, aby bylo možné konstatovat, že Bódiš žalovaný skutek spáchal. Neexistuje totiž žádný přímý důkaz. A ty nepřímé netvoří ucelený řetězec, který by ho jednoznačně, nezvratně, usvědčoval,“ vysvětlil Právu mluvčí VS Vladimír Lichnovský.

Bódiš, který podnikateli dělal řidiče a pracovníka ochranky, od počátku tvrdil, že je nevinen. „Všechno, co říká policie a státní zástupce, jsou lži. Já jsem neměl žádný důvod Pavla zabít. V životě jsem si nevydělal tolik peněz tak jako u něho,“ vypověděl už u zlínského KS Bódiš.

Svého zaměstnavatele měl podle obžaloby napadnout v roce 2005 v bytě v centru Otrokovic, který si podnikatel pronajal týden před svou násilnou smrtí. Pavel N. v době činu ležel v posteli. První ránu dostal s brutální intenzitou do obličeje těžším tupým předmětem. Poté mu vrah zasadil asi třicet ran nožem, z toho tři do hlavy, dvě do krku a pětadvacet do hrudníku.

Na těle oběti se nenašly žádné stopy obrany, přitom poškozený provozoval bojové sporty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám