Hlavní obsah

Policie objasnila případ nálezu dvou mužů na poli, šlo o vraždu

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Středočeská kriminálka během dvou dnů objasnila případ záhadného nálezu dvou mužů ležících na poli u obce Bukovno na Boleslavsku. Oba se podle zjištění Práva pokusila zřejmě dvojice pachatelů zabít, přičemž u jednoho se jim to podařilo, druhý napadený přežil.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté na místě činuVideo: Novinky

 
Článek

Policistům se pak během několika hodin podařilo vytipovat možné pachatele a jednoho z nich v úterý ráno zadrželi, jak Právu ve středu sdělili mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek, tak dozorový středočeský žalobce Tomáš Milec.

„Mohu potvrdit, že bylo zahájeno trestní stíhání pro jednu dokonanou vraždu a pokus o další, přičemž dnešního dne jsem podal na jednu osobu u Okresního soudu v Mladé Boleslavi návrh na vzetí do vazby,“ řekl Právu středočeský státní zástupce Milec s tím, že oběti i obviněný byli Češi.

Podle informací redakce policie ale stíhá ještě dalšího muže, avšak jako uprchlého, a intenzivně po něm nyní pátrá.

Pomohla výpověď 

Napadení podle Milce utrpěli bodnořezná poranění a řadu úderů, přičemž jeden z nich na místě svým zraněním podlehl. Druhý poté, co těla našla v neděli u polní cesty náhodná kolemjdoucí, skončil s těžkými zraněními v nemocnici.

Nejspíše právě jeho následná výpověď dovedla kriminalisty na stopu možných pachatelů. Ti se údajně s poškozenými dostali do hádky, porvali se a vše pak skončilo tragédií. Důvody rozepře zatím policie zkoumá, případ je čerstvý, takže není jasné, zda šlo o osobní, či finanční spory.

„Po zahájení trestního stíhání u jednoho muže pro vraždu a pokus o další nyní dotyčnému hrozí v případě odsouzení trest 15 až 20 let, případně i výjimečný, protože čin spáchal na dvou osobách,“ doplnil k tomu policejní mluvčí Vinčálek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám