Hlavní obsah

Za ubodání, upálení a rozježdění svých rodičů dostal mladý Vietnamec 17 let

Novinky, bad
Praha
Aktualizováno

Dvaadvacetiletého Vietnamce, který ubodal, upálil a autem rozjezdil své rodiče, poslal pražský městský soud ve středu odpoledne na 17 let do vězení. Mladík se k činu už dříve u soudu přiznal. Rozsudek není pravomocný, mladík i žalobkyně si ponechali lhůtu na případné odvolání.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Dvaadvacetiletý Vietnamec u soudu

Článek

„Soud má za to, že tímto jednáním obžalovaný naplnil veškeré znaky zvláště závažného skutku vraždy,“ konstatovala předsedkyně senátu Hana Hrnčířová s tím, že odpovídajícím trestem je trest uložený v dolní polovině zákonné trestní sazby. Původně Vietnamci hrozilo až dvacet let, případně výjimečný trest.

Mladý muž loni v srpnu v pražských Stodůlkách po předchozí hádce ubodal několika ranami nožem svého otce. Poté zavolal svou matku, aby jí ukázal, co provedl. Proč, to nedokázal u soudu vysvětlit.

„Začala na mě křičet, co jsem to provedl a proč,“ vzpomínal obžalovaný. Matku odstrčil a dvakrát ji řízl do krku. Oba rodiče se na místě udusili a vykrváceli.

Kdyby mladík v osudný okamžik nedržel v rukou nůž, mohla celá událost podle soudkyně dopadnout jinak. „Pokud by k tomu chování otce vůči obžalovanému došlo v okamžiku, kdy by například rovnal nějaké zboží do regálu, patrně by po něm něco hodil,“ nastínila soudkyně s odkazem na znalce jednu z polehčujících okolností. Mladík se navíc k vraždám přiznal, spolupracoval s vyšetřovateli a do osudného večera vedl řádný život.

„Je mi to strašně líto, hlavně kvůli bratrovi, protože je teprve na střední škole a zůstal na všechno sám. Rodiče máme jenom jedny a to, co jsem udělal, je prostě neodpustitelné,“ řekl mladík u soudu.

Těla spálil v lese

Muž po činu zabalil obě těla od hlavy až k patě do potravinářské fólie a na vozíku je odvezl do garáže, kde je naložil do dodávky, kterou nechal v garáži několik dní. Jeho bratr se však během té doby začal po rodičích shánět, přičemž obžalovaný mu s hledáním naoko pomáhal, a nakonec zavolal policii.

To obžalovaného přimělo k akci. Sedl do auta a vydal se podle svých slov za strýcem do Karlových Varů. Cestou se rozhodl, že obě těla zlikviduje. Zastavil proto u čerpací stanice a koupil do kanystru deset litrů benzínu.

Asi padesát kilometrů za Prahou sjel z dálnice na lesní cestu, kde obě těla polil benzínem a zapálil. Požár prý trval asi hodinu. Mladík chtěl poté ohořelá těla odtáhnout, ale byl údajně příliš vyčerpán, a tak sedl do auta a několikrát těla přejel. Prý proto, aby snížil jejich hmotnost.

Potom těla odtáhl do křoví – každé na jinou stranu – zakryl větvemi a pokračoval za strýcem, kterého vyzvedl v Karlových Varech a vrátil se s ním do Prahy, kde už na něj čekala policie. „Měl jsem to vydržet a odejít druhý den z domu. Je to to nejhorší, co můžete někomu udělat. Je to prostě špatné,“ kál se v minulosti před soudem mladík.

Reklama

Související témata:

Související články

V lese na Rokycansku našli dvě těla

V lese poblíž Mýta na Rokycansku našli kriminalisté ve čtvrtek večer dvě lidská těla. K případu vyjeli také detektivové z pražské mordparty. Za jakých...

Výběr článků

Načítám