Hlavní obsah

V Klokánku v Hostivicích u Prahy ráno hořelo

Novinky, jap
Hostivice
Aktualizováno

V Klokánku v Hostivicích u Prahy vypukl ve středu ráno požár. Policisté z budovy evakuovali 25 dětí, na místo se pak sjely tři jednotky hasičů ze dvou krajů. Hořet začalo od elektroinstalace tiskárny.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

V Klokánku v Hostivicích u Prahy ráno hořelo.

Článek

„Deset minut po páté hodině přijala linka tísňového volání informaci o požáru Klokánku v Hostivicích. Na místo byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Kladno a jednotka dobrovolných hasičů SDH Hostivice. V rámci mezikrajské pomoci vyjela také jednotka z Petřin,” řekl Novinkám mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Policejní hlídka ještě před příjezdem hasičů evakuovala z budovy 25 dětí a sedm zaměstnanců Klokánku. Přivolaní hasiči požár zcela zlikvidovali. „Hasiči dále provedli pomocí přetlakové ventilace odvětraní celého prostoru a pomocí průmyslového vysavače se odsála hasební voda ze zasažených prostorů,” doplnil mluvčí.

Pro děti byl vyslán evakuační autobus, ale nakonec ho nebylo zapotřebí, děti se vrátily do  nezasažené části objektu. Požár nikoho nezranil. „Nikdo se ani nenadýchal zplodin, naši hasiči se dětem věnovali v rámci posttraumatické péče,” doplnil Svoboda.

Škoda byla podle něj vyčíslena na 200 tisíc korun. Jako příčinu požáru hasiči uvedli závadu na elektroinstalaci tiskárny.

Reklama

Výběr článků

Načítám