Hlavní obsah

Daňová kobra obvinila 11 lidí z krácení daní za 240 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní tým Daňová Kobra obvinil 11 lidí a jednu právnickou osobu z krácení daní při fakturování reklamních služeb. Škoda je zhruba 240 miliónů korun. Všem 11 obviněným hrozí až desetileté vězení, čtyři lidé skončili ve vazbě, sdělil v pátek mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Článek

Obvinění podle policie vystavovali fiktivní faktury za služby v oblasti reklamy, které ve skutečnosti neprovedli. „Vystavování těchto faktur mezi dodavateli a odběrateli mělo být předem dohodnuto, přičemž na pozici dodavatelů figurovaly společnosti, do jejichž statutárních orgánů měly být dosazeny osoby v pozicích tzv. bílých koní," uvedl mluvčí.

Tento týden v úterý pak policisté v Praze a Středočeském kraji zadrželi 14 lidí a provedli 19 domovních prohlídek. Jako údajný výnos z trestné činnosti zajistili nemovitosti v hodnotě zhruba pěti miliónů korun, pět miliónů korun v hotovosti, 3,5 miliónu korun na bankovních účtech, sedm luxusních vozidel a tři motocykly.

Všech 11 lidí i jedna právnická osoba jsou stíháni pro zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby ve formě spolupachatelství.

Reklama

Výběr článků

Načítám