Hlavní obsah

Taxikář měl chtít uplatit úředníka, hrozí mu až šest let vězení

Novinky, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Taxametr podle magistrátních úředníků nezapínal a cenu si vymýšlel, jak se říká od oka, podle svého uvážení. V rámci cenové kontroly však jednání šestačtyřicetiletého taxikáře odhalili úředníci Magistrátu hlavního města Prahy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nezákonné počínání měl vyřešit správní úředník odboru dopravy. Taxikáři v tu dobu hrozila sankce až jeden a půl miliónu korun, a tak se snažil příslušného úředníka několikrát kontaktovat a domluvit si s ním osobní schůzku, ten ale odmítl.

„Nicméně taxikář se nevzdával a úředníka opakovaně kontaktoval tak dlouho, až ten ke schůzce svolil,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Úplatek v řádu desetitisíců

Úředník, který na setkání nakonec přistoupil, však tušil, že ho bude chtít taxikář ovlivnit ve výkonu pravomoci, a tak s touto situací obeznámil policii. Ta jej nepozorovaně doprovodila na setkání.

Kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu tak získali řadu důkazů, které mohli následně použít. „Krom jiného úředník detektivům po schůzce vydal částku v řádu desetitisíců korun, kterou mu taxikář předal s očekáváním, že jeho delikty budou takzvaně smeteny ze stolu,“ sdělil Hulan.

Taxikář je obviněn z trestného činu podplácení, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

Reklama

Výběr článků

Načítám