Hlavní obsah

Čtyři obviněné v kauze Petra Sisáka propustili z vazby

Právo, Jakub Bartosz, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vězeňská služba propustila z vazby čtyři lidi obviněné v kauze údajně zmanipulovaných insolvenčních řízení. Rozhodl o tom dozorující státní zástupce Adama Borgula. Právu to potvrdil advokát Roman Jelínek, který obhajuje insolvenční správkyni Vladimíru Jechovou Vápeníkovou. Ta je jednou z propuštěných.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Sisák

Článek

Dalšími jsou právníci Petr Kovařík a Milan Kučeřík a podnikatel Tomáš Machotka.

Podnikatel Petr Sisák a advokát Ivo Hala ale musí ještě ve vězení zůstat, protože se žalobce obává jejich útěku a vyhýbání se trestnímu řízení.

Policie v kauze stíhá 14 lidí, šest skončilo po razii v polovině ledna ve vazbě.

Čtveřice mohla na svobodu, protože byla za mřížemi z důvodů, že by mohla ovlivňovat svědky. Podle žalobce už tomu tedy tak není.

Nebylo to uplynutím lhůty, ta by skončila příští týden. S klientkou (Jechovou Vápeníkovou) jsem už mluvil, budeme mít schůzku," dodal.

Kauzu odstartovala policejní razie v ústecké firmě Spolchemie a na soudu v Českých Budějovicích. Kriminalisté obviněné podezírají v souvislosti s údajně zmanipulovanými insolvencemi firem Via Chem Group a Falkonida. Sisák je údajně mozkem organizované skupiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám