Hlavní obsah

Kvůli podvodům s úrazovým pojištěním policie obvinila 18 lidí

– Karlovy Vary
Právo, vor

Osmnáct lidí obvinila karlovarská hospodářská kriminálka z pojistných podvodů při sepisování úrazových smluv u různých pojišťoven. Kriminalisté ale podezírají z těchto podvodů přes sto osob. Škody pojišťoven jsou v řádu desítek miliónů korun. Obviněným hrozí v případě prokázání viny až deset let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zatím jsme obvinili z pojistných podvodů celkem osmnáct lidí,“ uvedla ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová. Podezřelé začala policie zatýkat na začátku tohoto týdne.

”Další obvinění budou následovat v průběhu dalších dnů, týdnů a měsíců. Kriminalisté podezřívají z těchto podvodů přes sto osob. Ty měly podvádět při sepisování úrazových smluv u různých pojišťoven,“ pokračovala mluvčí policie, která ale zatím nechce prozradit, zda se případ dotýká především například pojišťováků, sportovců, lékařů nebo jiné skupiny osob.

„K povolání těchto osob se vzhledem k velikosti případu a počáteční fázi rozpracovanosti nebudeme vyjadřovat,“ poznamenala Böhmová.

Pro dvě obviněné osoby chce policie vazbu. „U nejzávažnějších činů hrozí obviněným trest v rozmezí pět až deset let odnětí svobody. Škody pojišťoven se pohybují již nyní v řádu desítek miliónů korun,“ uzavřela Böhmová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám