Hlavní obsah

Policie: Podezřelý z vraždy v Davli přepadl také ženy v rodinném domě v Berouně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obviněný z vraždy v Davli u Prahy má podle policie na svědomí také loupežné přepadení žen v rodinném domě, které se odehrálo v lednu v Berouně. Informovala o tom ve středu mluvčí policie Marcela Pučelíková. Loupeže se dopustili celkem tři pachatelé, všichni jsou ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dva maskovaní lupiči vtrhli do domu 21. ledna. S namířenou pistolí jeden z nich přinutil dvě ženy, aby odešly do místnosti, a druhý pachatel mohl prohledat dům. Vzali šperky a peníze, poté zamkli obyvatelky na toaletě a polili místnosti čisticími prostředky, aby zneškodnili stopy. Následně utekli.

Ženám se podařilo po nějaké době vysvobodit a informovaly policisty. Ti posléze přišli na to, že pachatelé byli celkem tři. Jeden čekal před domem v autě.

„Zásahová jednotka zadržela v nedávné době dva z pachatelů. Třetí z nich byl zadržen středočeskými kriminalisty, neboť kromě výše uvedeného loupežného přepadení má na svědomí také vraždu, ke které došlo minulý týden v Davli,“ konstatovala Pučelíková.

Doma měli zbraně

Domovní prohlídka u pachatelů odhalila zbraně a vybavení na výrobu drog. Kriminalisté nyní zjišťují, zda se povedená trojice nedopustila dalších trestných činů.

„V současné době jsou všichni tři obviněni z trestného činu loupeže a jeden z nich z výše zmiňovaného zločinu vraždy, stíháni jsou vazebně. V minulosti se již dopouštěli trestné činnosti převážně majetkového charakteru. Dva z nich se dokonce již dobře znají z pobytu ve výkonu trestu odnětí svobody,“ uzavřela Pučelíková.

Pobodaného mladíka našli svědci na ulici v Davli u Vltavy minulé pondělí večer. I když záchranáři dorazili na místo během několika minut, mladému muži již nepomohli. Druhý den policie informovala, že zadržela dva podezřelé z vraždy. [celá zpráva]

Ve středu mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek Novinkám upřesnil, že druhý zadržený byl po úkonech kriminalistů propuštěn. „V jeho případě nebyla shledána souvislost s trestným činem vraždy,” konstatoval Vinčálek.

BEZ KOMENTÁŘE: Nedaleko Prahy někdo na ulici ubodal mužeVideo: Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám