Hlavní obsah

Řidičku, která opilá srazila a zabila chodce na Frýdecko-Místecku, obvinili

Právo, Pavel Karban
Frýdek-Místek

Hned z několika trestných činů obvinili policisté šestapadesátiletou ženu, která měla koncem února jako řidička Škody Felicie narazit do dvou chodců a z místa nehody ujet. Za volant přitom žena podle policie usedla opilá. Jeden z chodců po nehodě zemřel.

Foto: Policie ČR

Následky tragické nehody u Morávky na Frýdecko-Místecku

Článek

K tragédii došlo v neděli 28. února těsně před 13. hodinou na silnici třetí třídy nedaleko obce Morávka na Frýdecko-Místecku.

„Namol opilá řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem a technickému stavu komunikace a při průjezdu pravotočivé zatáčky vyjela vlevo mimo vozovku, kde nejprve narazila do svodidel a následně zezadu do dvou chodců,“ popsal havárii policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Dodal, že šedesátiletý muž byl v důsledku nárazu odhozen přes svodidlo do svahu s lesním porostem. „Utrpěl velmi vážná poranění, kterým po několika dnech v nemocnici podlehl,“ informoval.

Po nárazu do stromu se dala na útěk

Žena po střetu s chodci auto nezastavila, neposkytla jim ani první pomoc a jela dál ve směru na obec Slavíč. Její „zběsilá“ jízda však netrvala dlouho. „Po chvíli vyjela vlevo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde narazila do stromu a dala se na útěk,“ sdělil policejní mluvčí.

Opilá řidička se chtěla schovat před policisty poblíž přehrady Morávka. Služební pes ji však zhruba po hodině hledání vypátral.

„Dechová zkouška prokázala u evidentně těžce podnapilé ženy 2,6 promile alkoholu v dechu,“ nastínil Starzyk s tím, že policisté převezli ženu na protialkoholní záchytnou stanici.

„Ve věci stále probíhá vyšetřování, už nyní je ale zřejmé, že řidička se dopustila hned několika trestných činů. Za ohrožení pod vlivem návykové látky, těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku jí hrozí trest v odnětí svobody až na pět let,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám