Hlavní obsah

Soud poslal do vazby řidiče kamiónu, který boural na dálnici D5

Právo, pab
Plzeň
Aktualizováno

Plzeňský soud poslal ve čtvrtek odpoledne do vazby 31letého řidiče rumunského kamiónu, který v úterý na dálničním obchvatu D5 u Plzně narazil do rumunského osobního auta. Ve voze na místě zemřeli čtyři muži, další tři utrpěli těžká zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí řidiče k souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Důvodem vazby je podle soudu obava, že by mohl řidič odcestovat do své vlasti a vyhýbat se tak trestnímu řízení. Jeho právní zástupce si podal proti rozhodnutí stížnost.

Cizinec je trestně stíhán za usmrcení z nedbalosti a hrozí mu až šest let vězení.

„Od této tragické dopravní nehody uplynula zatím příliš krátká doba na to, abychom mohli znát přesnou její příčinu a případnou míru zavinění všech aktérů. Ale teď už můžeme říci, že řidič kamiónu na ni má určitě spoluvinu,“ sdělila šéfka plzeňských žalobců Antonie Zelená.

Auto na dálnici stálo

Podle dosavadního zjištění kriminalistů rumunský osobní vůz Volkswagen Sharan se sedmi lidmi s největší pravděpodobností na dálnici stál. To podle informací Práva potvrdil u výslechu i obviněný řidič. Vozidlo podle něj stálo v pravém jízdním pruhu a on do něj kamiónem zezadu narazil.

V osobním voze zemřeli na místě čtyři spolujezdci, muži ve věku 55, 49, 42 a 51 let. Devětačtyřicetiletý řidič a další dva spolucestující utrpěli těžká zranění. Řidič nákladního vozidla MAN s návěsem se při nehodě nezranil.

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyři mrtví po nehodě na dálnici D5. Archivní videoVideo: Patrik Biskup, Právo

Zatím nejtragičtější nehoda letošního roku na českých silnicích se stala v úterý před 9.00 na 80. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov u sjezdu na Litice a Klatovy, dva kilometry za tunelem Valík. Až do 15.00 byl provoz na dálnici omezen.

Přesné příčiny nehody budou s policisty určovat přivolaní znalci. Červený Volkswagen Sharan skončil po nehodě zcela zdemolovaný. Byl zhruba 20 metrů před kamiónem přímo u sjezdu, který se v místě odpojuje souběžně s dálnicí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám