Hlavní obsah

Podvodník z Ostrova vylákal z žen přes deset miliónů korun

Právo, vor
Karlovy Vary

Přes deset miliónů korun měl podle policie vylákat z několika žen 26letý podvodník z Ostrova na Karlovarsku. Mladý muž udržoval s několika ženami najednou partnerské vztahy a postupně z nich pod různými záminkami peníze vylákal. Za podvodem vylákané peníze jezdil na luxusní dovolené a rozmařilý život.

Článek

Policisté z karlovarského odboru hospodářské kriminálky podvodníka zadrželi při akci s krycím názvem Casanova.

„Muž pod různými smyšlenými záminkami vylákal z několika žen, se kterými měl vztah, částku přesahující 10 miliónů korun v úmyslu si je nechat a použít pro svoji potřebu,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

„Podvedeným ženám předkládal různé padělané listiny, např. kupní smlouvy nebo výpisy z katastru nemovitostí, aby je přesvědčil, že jejich peníze investuje do nákupu nemovitostí a poté je se ziskem prodá. Dokonce také falšoval písemnou komunikaci s policií, advokáty či jinými institucemi, aby svoje historky podpořil,“ popisovala mluvčí policie.

Užíval si luxusu

„Nikdy však svěřené peníze neinvestoval a ponechával si je pro svoji potřebu. Takto získané peníze utrácel za dovolené po celém světě a život v luxusu,“ dodala.

Celý případ se šetří a není vyloučeno, že poškozených může být více, neboť se ukázalo, že muž udržoval vztah z několika ženami najednou a pohyboval se po celé republice.

„V policejní cele si muž převzal od vyšetřujícího kriminalisty obvinění ze zvlášť závažného zločinu podvodu. V případě prokázání viny, může soud obviněného poslat až na 10 let do vězení,“ uzavřela Böhmová.

Reklama

Výběr článků

Načítám