Hlavní obsah

Už to nešlo vydržet, řekl u soudu mladý Vietnamec, který ubodal a spálil své rodiče

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až výjimečný trest může dostat dvaadvacetiletý Vietnamec, který od čtvrtka u pražského městského soudu čelí obžalobě z vraždy svých rodičů, které nejprve ubodal, poté spálil a ostatky rozjezdil autem. Prý už nesnesl otcovo nadávání a mlácení. Mladík se k činu přiznal.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Obžalovaný muž u soudu

Článek

Muž se narodil v Německu, základní i střední školu ale už vychodil v České republice. Dostal se i na vysokou školu, ale podle svých slov přecenil své schopnosti, takže školy nechal. A tak brigádně vypomáhal rodičům v obchodě v pražských Stodůlkách, kde na konci loňského srpna došlo k rodinné tragédii.

Obžalovaný se při zavírací době pohádal v zázemí obchodu se svým otcem kvůli jeho neustálým výtkám ohledně synova života, vzdělání a podobně.

Syn otci řekl, že odejde z domova a přestane pracovat u něj v obchodě. Otec mu odvětil, že jako syn musí pomáhat rodičům. „Nadával mi. Začal mi říkat nehezké věci,“ uvedl obžalovaný, který v té době zrovna myl nádobí. „Vybuchl jsem a po tátovi se rozmáchl nožem. Nevím, co mě to napadlo. Chytil mě amok,“ míní mladík, kterého prý rodiče od malička prý fyzicky i psychicky trestali i za maličkosti. „Už to nešlo vydržet,” dodal.

Mladík svého otce dvakrát řízl nožem do hlavy, starší muž padl k zemi, přesto podle obžalovaného dále nadával. „Říkal mi, že jsem na nic,“ řekl u soudu. Podle spisu svého ležícího otce ještě dvakrát bodl do hlavy, na což si ale obžalovaný nevzpomíná.

Zavolal matku a také ji zabil

Obžalovaný, stále ještě s nožem v ruce, po vraždě přivolal z druhé místnosti svou matku, aby jí ukázal, co provedl. Proč tak učinil, nedokázal soudu vysvětlit. Matka začala syna mlátit a nadávat mu. „Začala na mě křičet, co jsem to provedl a proč,“ vzpomínal obžalovaný. Matku odstrčil a dvakrát ji řízl do krku. Oba rodiče se na místě udusili a vykrváceli.

Mladík poté zabalil obě těla od hlavy až k patě do potravinářské fólie a na vozíku je odvezl do garáže, kde je naložil do dodávky. Celou noc pak uklízel zázemí prodejny mopem a pak šel domů.

Jeho bratr se divil, že se rodiče nevrátili domů. Obžalovaný mu řekl, že neví, kde jsou, že večer někam šli. Bratr obžalovaného se šel podívat do obchodu, tam ale bylo zavřeno, a tak se vrátil domů a začal rodiče shánět po známých a příbuzných. Obžalovaný předstíral, že je také shání. Zhruba po čtyřiadvaceti hodinách bratr zavolal policii, což obžalovaného přimělo k akci.

Těla rozjezdil, aby byla lehčí

Ve dvě ráno sedl do auta a vydal se podle svých slov za strýcem do Karlových Varů. Cestou se rozhodl, že obě těla zlikviduje. Zastavil proto u čerpací stanice a koupil do kanystru deset litrů benzínu. Asi padesát kilometrů za Prahou sjel z dálnice na lesní cestu, kde obě těla polil benzínem a zapálil. Požár trval prý asi hodinu. Mladík chtěl poté ohořelá těla odtáhnout, ale byl prý příliš vyčerpán, a tak sedl do auta a několikrát těla přejel. Prý proto, aby snížil jejich hmotnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Nález dvou lidských těl na RokycanskuVideo: Novinky

Potom těla odtáhl do křoví – každé na jinou stranu – zakryl větvemi a pokračoval za strýcem do Karlových Varů.

Tam jej nabral a jeli zpátky do Prahy, cestou se stavili v myčce aut, protože podle obžalovaného bylo auto zašpiněné a zapáchalo, hlavně zvenku. V Praze před prodejnou už na mladíka čekala policie. Té se po chvíli, stejně jako svému bratrovi přiznal. „Měl jsem to vydržet a odejít druhý den z domu. Je to to nejhorší, co můžete někomu udělat. Je to prostě špatné,“ kál se před soudem obžalovaný. Jeho bratr prý částečně chápe, proč vraždil. „Což ale neznamená, že by mi odpustil,“ dodal obžalovaný.

Reklama

Související články

V lese na Rokycansku našli dvě těla

V lese poblíž Mýta na Rokycansku našli kriminalisté ve čtvrtek večer dvě lidská těla. K případu vyjeli také detektivové z pražské mordparty. Za jakých...

Výběr článků

Načítám