Hlavní obsah

Bezpečnostní složky jsou po bruselských útocích v pohotovosti, oznámil Chovanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

České bezpečnostní složky jsou po útocích v Bruselu uvedeny do stavu pohotovosti. Oznámil to v úterý ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Policie zvýšila i bezpečnostní opatření na mezinárodních letištích v České republice. Na tom v pražské Ruzyni je víc hlídek policie a povoláni byli i specialisté na vyhledávání výbušnin. Bezpečnostní opatření se týkají také pražského metra.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní opatření na ruzyňském letištiVideo: Novinky

 
Článek

„České bezpečnostní složky přešly v souvislosti s útoky v Belgii do pohotovosti. V souladu s krizovými plány začínají platit zvýšená bezpečnostní opatření,” uvedl Chovanec na Twitteru.

Více policejních hlídek se okamžitě objevilo na pražském Letišti Václava Havla. Podle mluvčího Policejního prezidia Josefa Bocána přijala policie zvýšená bezpečnostní opatření i na mezinárodních letištích v Brně, Ostravě, Pardubicích a Karlových Varech.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté na pražském letišti

„Více hlídek bude u všech terminálů a také v ostatních tranzitních prostorech letiště. Zvýšenou pozornost budeme věnovat také leteckým spojům s Belgií a nadále i s Francií,” uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Podle reportéra Novinek, který je na letišti, procházejí v příletové i odletové hale policisté se samopaly. Na letišti jsou také psovodi se speciálně vycvičenými psy na hledání výbušnin. Strážníci prohlížejí všechna parkoviště, jestli tam nejsou podezřelá auta.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté na pražském letišti

Letiště zatím letový plán neupravilo, další spoj do Bruselu by měl odlétat v 11:35.

„V současné době nejsou informace, že by hrozilo nebezpečí i v Česku,“ dodal Bocán. Ve stejném smyslu se vyjádřil i ministr Chovanec. „Jsme v kontaktu s partnery v zahraničí. V tuto chvíli nemáme informace, že by v ČR měly hrozit teroristické útoky,” uvedl ministr.

Více policejních hlídek i pyrotechnické kontroly budou také v pražském metru.

Reklama

Výběr článků

Načítám