Hlavní obsah

Pohřešovanou čínskou turistku nalezli mrtvou ve Vltavě

Třiačtyřicetiletá čínská turistka, po které od minulého čtvrtka pátrala policie v Českém Krumlově, byla nalezena mrtvá. Její tělo se zachytilo u vodní elektrárny v obci Zlatá Koruna. Informovala o tom v pátek jihočeská policie.

Foto: Policie ČR

Mrtvolu ženy, jejíž tělo se zachytilo o česla vodní elektrárny, vytáhli potápěči. Ilustrační foto

Článek

„V dopoledních hodinách dnešního dne přijalo integrované operační středisko jihočeské policie oznámení o nálezu těla ženy asijského původu v řece Vltavě,” uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Tělo zůstalo zachycené na česlech vodní elektrárny v katastru obce Zlatá Koruna. Na místo byli povoláni policejní potápěči, kteří tělo vyndali z vody a následně předali českokrumlovským policistům. „Ti v ženě bezpečně ztotožnili pohřešovanou turistku čínské národnosti,” doplnil mluvčí.

Byla nařízena soudní pitva

„K objektivnímu posouzení všech souvislostí a zjištění dalších skutečností byla ve věci nařízena soudní pitva zemřelé,” doplnil Doubek.

Zmizení třiačtyřicetileté čínské turistky v Českém Krumlově nahlásil její přítel minulou středu. Policie o dva dny později publikovala fotografii nezvěstné ženy a požádala veřejnost o pomoc při pátrání.

Výběr článků

Načítám