Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič ujížděl policistům kradeným vozem

Novinky, niš
Praha

Za podezřelou posádkou octavie se policisté vydali ve čtvrtek po poledni v hlavním městě. Řidič kradeného automobilu začal pražskými ulicemi ujíždět. Dvaadvacetiletý mladík se po dopadení vehementně bránil a později byl u něj potvrzen i pozitivní test na omamné látky.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička s policií v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidič projížděl Spořilovskou ulicí v souladu s předpisy, výrazně zrychlil, když policisté spustili blikající majáky. Mladíkovu rychlou jízdu zastavily až stavební práce na vozovce v ulici Vršovická, kde posádka zapadla zadní částí auta do příkopu.

Policista se snažil s namířenou zbraní řidiče přimět vystoupit z vozu, ale mladík se nezalekl a začal znovu ujíždět. Po dvaceti metrech však auto přestalo jet, což ale muže nezastavilo a rozběhl se směrem k přilehlému parku.

Test na drogy byl pozitivní

Na místě už byly jiné policejní hlídky, kterým se podařilo podezřelého zadržet. „Dvaadvacetiletý mladík se do poslední chvíle nasazení pout bránil natolik vehementně, že policisté museli použít donucovací prostředky v podobě hmatů, chvatů, kopů a teleskopického obušku,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Urputné chování řidiče mohly nemalou měrou způsobit i užité drogy. Při testu byla potvrzena přítomnost pervitinu. „To byl také jeden z důvodů, proč se mladík snažil policistům ujet,“ potvrdil Hulan. Dalším důvodem byl fakt, že vůz, v němž mladík ujížděl, byl odcizen majiteli asi před deseti dny.

„Dvaadvacetiletý mladík a jeho třiadvacetiletá spolujezdkyně následně skončili na policejní služebně pro podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, mladík ještě pro ohrožení pod vlivem návykové látky,“ popsal Hulan. Dvojici hrozí v případě odsouzení až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám