Hlavní obsah

Vězeň utekl z nemocnice, je v ohrožení života

Novinky, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vězeň Stefan Martin opustil v úterý nemocnici v Praze 6, kde byl hospitalizován kvůli vážnému zdravotnímu stavu. Nevzal si s sebou důležité léky, kvůli čemuž je nyní v ohrožení života. Policie po muži pátrala. Zadržen byl ve čtvrtek.

Foto: Policie ČR

Stefan Martin

Článek

Vězni byl po dobu strávenou v nemocnici přerušen výkon trestu za maření úředního rozhodnutí. Zpět se měl muž vrátit právě v úterý odpoledne. Právě to, že měl nastoupit opět do vězení, bylo zřejmě příčinou útěku.

Čtyřicetiletý vězeň se podle policie mohl zdržovat na Liberecku, odkud pochází a má tam hodně příbuzných. Muž má sportovní štíhlou postavu, měří 190 cm, má tmavé vlasy a výrazné obočí. Při odchodu z nemocnice měl na sobě pravděpodobně šedivo-modrý vězeňský oblek.

„Hledaný vězeň nebyl odsouzen k trestu odnětí svobody pro násilnou trestnou činnost, ale pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Nicméně i tak platí, aby se ho nikdo nesnažil zadržet vlastními silami,“ uvedl ještě při pátrání policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám