Hlavní obsah

Zlodějům se zalíbilo vystavené auto, v noci jej odtáhli i se zdviženou korbou

Právo, pch
Třebíč

Drahé a zcela nové auto, sloužící jako reklamní poutač, zmizelo o uplynulém víkendu z odstavné plochy v sousedství výpadovky z Třebíče na Hrotovice. Počínání zlodějů zachytila kamera z nedaleké čerpací stanice a policie nyní doufá, že jim její záběry pomohou najít pachatele.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději ukradli vystavené autoVideo: Policie ČR

 
Článek

Valník s dvojkabinou Peugeot Boxer v hodnotě přesahující jeden milión korun stál od poloviny února na travnaté ploše poblíž areálu firmy Tedom v sousedství ulice Hrotovická až do časného rána soboty 5. března.

„Pachatelé přijeli těsně před pátou hodinou ráno. Kolem peugeotu nejprve obcházeli, opakovaně odjeli a zase se vrátili. Nakonec zastavili na silnici vedle odstaveného vozidla, peugeot zapřáhli, jeden z pachatelů do něho nastoupil a třináct minut po páté hodině ráno s odcizeným vozidlem taženým za automobilem pachatelů odjeli směrem z Třebíče,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová průběh krádeže.

Hledají se i svědci

Pachatelé přijeli na místo tmavým vozem v provedení combi, nejspíš značky Audi. Policisté předpokládají, že v době krádeže projížděla místem jiná auta, která mohla zachytit detaily činu na své kamery, jejíž záběry by nyní mohly pomoci v pátrání po pachatelích.

Taženého vozidla se zdviženou korbou si ale mohli všimnout i nemotoristé. Kdokoli by měl nějaký poznatek k věci, měl by se přihlásit na lince 158.

Foto: Policie ČR

Odcizené nákladní auto

Peugeot Boxer bez registračních značek byl bílý s černou přední maskou a černou ochrannou lištou na bocích kabiny procházející přes spodní část obou dveří.

Na automobilu byly umístěny reklamní polepy. Na třístranné sklápěcí korbě, která byla v době krádeže zdvižená, byl reklamní polep s textem „CENTRUM UŽITKOVÝCH VOZIDEL“, a to na levé a pravé bočnici.

Další reklamní polepy s názvem poškozené společnosti, byly umístěny na dveřích řidiče a spolujezdce. Odkaz na internetové stránky majitele vozidla byly nalepeny na kapotě.

Reklama

Výběr článků

Načítám