Hlavní obsah

Řidič sporťáku se v Olomouci rozjel proti policistovi, ten po voze několikrát vystřelil

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Agresivní řidič najížděl v pátek večer na policistu v ulicích Olomouce. Vzhledem k tomu, že nereagoval na varovný výstřel, pokračoval policista ve střelbě přímo na ujíždějící automobil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

V ulicích Olomouce střílel policista po vozidle kolem jednadvacáté hodiny. Střelbě předcházelo pronásledování sportovního vozu černé barvy a jeho zastavení. Řidič sporťáku se v ulicích města pohyboval až dousetkilometrovou rychlostí a mnohdy najížděl do protisměru.

„Řidič sportovního vozu se ale po zastavení rozjel proti policistovi a začal na něho najíždět. Policista proto využil zákonného oprávnění a použil varovný výstřel,“ přiblížila policejní mluvčí Miluše Zajícová. Když motorista na první výstřel nereagoval, policista po ujíždějícím vozidle několikrát vystřelil.

Policie hledá svědky

Vozidlo se poté ztratilo v okolních ulicích. Ke zranění policistů ani dalších osob nedošlo, pravděpodobně ani řidič ujíždějícího vozidla nebyl zraněn. „Po podezřelém řidiči nyní intenzivně pátráme,“ sdělila v sobotu dopoledne Právu mluvčí.

Policie žádá případné svědky, kteří se v uvedené době nacházeli na místě zákroku a mohli by poskytnout jakékoliv informace k vozidlu i k řidiči sportovního vozu, aby se obrátili na kteroukoliv policejní služebnu v Olomouci nebo na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám