Hlavní obsah

Šestnáctiletý lyžař v Krušných horách při prudké jízdě spadl z mostu na silnici

Novinky, niš
Klínovec

Šestnáctiletý lyžař nizozemského původu nezvládl rychlou jízdu na červené sjezdovce Pařezovka v Krušných horách a spadl z přemostění silnice na asfalt. Pro mladíka vyjížděla horská služba v pátek krátce po poledni.

Foto: Horská služba ČR

Páteční záchranná akce na sjezdovce Pařezovka

Článek

Chlapec spadl asi z deseti metrů v plné rychlosti. Horskou službu informovali zaměstnanci skiareálu. „Byli jsme u něho vcelku rychle a zjistili jsme, že si vážně poranil horní i dolní končetinu. Ihned jsme tedy začali se základním ošetřením a vše konzultovali s dispečinkem linky 155,“ uvedl člen horské služby Jan Šimeček.

Záchranáři měli však podle Šimečkových slov podezření i na poranění páteře a těžký otřes mozku. Mladíka tedy zafixovali do vakuové matrace a nasadili mu krční límec. Na místo nehody dorazila sanitka, do které záchranáři pacienta šetrně naložili a odvezli jej na parkoviště, kde později přistál vrtulník. Posádka chlapce transportovala do nemocnice v Ústí nad Labem.

„Jedná se o vcelku unikátní nehodu a o jejích přesných příčinách nechci spekulovat. Faktem je, že sněhová pokrývka na zdejších sjezdových tratích je pro jízdu velmi dobrá, ovšem sníh je příliš tvrdý a umožňuje tak jízdu ve vysoké rychlosti,“ upozornil lyžaře Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory.

Reklama

Výběr článků

Načítám