Hlavní obsah

Hráli jsme si na Cirkus Humberto, tvrdil muž poté, co zapíchl přítelkyni nůž do zad

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Svéráznou výmluvu použil v úterý večer osmadvacetiletý muž poté, co zranil v jednom bytě v centru Olomouce svou přítelkyni. Hodil po ní nůž, který se jí zapíchl do zad. Městským strážníkům pak tvrdil, že se tak stalo při hře na Cirkus Humberto. Že tomu bylo jinak, vyšlo najevo záhy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po půl osmé večer byla operačním střediskem vyslána hlídka strážníků do domu na třídě Spojenců. Podle telefonického oznámení tu měl být slyšet hluk a rány z jednoho bytu. Strážníci zjistili, že se jedná o nájemní byt v sedmém patře. Po zazvonění otevřel muž, který na dotaz hlídky k příčině hluku odpověděl, že při hře na Cirkus Humberto zranil hodem nože svou přítelkyni,“ řekl Právu ve středu mluvčí městské policie v Olomouci Petr Čunderle.

Žena podle něj krvácela. Strážníci okamžitě kontaktovali záchrannou službu a přivolali na místo policii. Ta na místě převzala šetření události a tvrzení muže o hře, při níž mělo ke zranění ženy dojít, vzalo rychle za své.

„Muž přišel za přítelkyní do jejího bytu na návštěvu podnapilý. Po slovní rozepři si vzal z kuchyně nůž a po ženě ho hodil ze vzdálenosti asi tří metrů. Žena ve snaze se noži vyhnout se otočila, a nůž ji tak zasáhl do zad v blízkosti ledviny,“ popsala Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková skutečný sled událostí, jak jej zjistili kriminalisté.

Záchranáři zraněnou ženu odvezli k ošetření a následné hospitalizaci do nemocnice. Muž je podezřelý z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Hrozí mu až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám