Hlavní obsah

Dívka usnula v taxi ve Zlíně, řidič se přiznal, že ji znásilnil

Zlín

Usnutí při odvozu taxíkem z noční zábavy se o víkendu vymstilo 23leté dívce ze Zlína. Taxikář jejího spánku využil a podle policie ji sexuálně napadl. Když se mladá žena probudila, starší muž všeho nechal a poškozenou odvezl. Společně pak počkali na policii. Muž se k činu přiznal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívka si zavolala taxikáře, s nímž už několikrát jela, kolem páté hodiny ráno v noci na neděli. Krátce po nastoupení ji ale přemohla únava a usnula.

„Muž využil její bezbrannosti ve spánku, zajel na odlehlé místo a tam ji sexuálně zneužil. Jakmile mělo dojít k pohlavnímu styku, dívka se probudila a začala na něj křičet, že zavolá policii,“ informovala ve středu mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Pachatele policie označila jako seniora, věk ale neuvedla. Útočník podle policie nebyl opilý. Dechová zkouška u ženy byla pozitivní. Pachatel strávil dvě noci v policejní cele. K činu se přiznal a kriminalisté ho obvinili z trestného činu znásilnění.

„Státní zástupce podal podnět k návrhu na vzetí muže do vazby z důvodu možného pokračování v trestné činnosti. Soudce zlínského soudu neshledal důvody vazby a muže propustil. Přestože bude trestní stíhání násilníka probíhat na svobodě, hrozí mu v případě odsouzení dvou- až desetiletý pobyt za mřížemi,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám