Hlavní obsah

U Karlových Varů vyhořela diskotéka, požár trval celou noc

Novinky, abe
Karlovy Vary

Od pondělního večera až do úterních ranních hodin trvalo hašení rozsáhlého požáru v Březové u Karlových Varů. Hořela restaurace a diskotéka Calypso. Příčina je zatím v šetření. Chladnutí požářiště zřejmě potrvá ještě celé úterý.

BEZ KOMENTÁŘ: Požár diskotéky Calypso u Karlových VarůVideo: Novinky

 
Článek

Oheň zasáhl také prostor sportovní střelnice. Hasiči dostali hlášení před devátou hodinou večerní, v době jejich příjezdu už požár prohoříval do střechy budovy.

„Zásah byl náročný na velkou spotřebu dýchacích přístrojů. Práci hasičům komplikovala členitost objektu a to, že se nemohli dostat do půdních prostorů,” řekl mluvčí hasičů Martin Kasal. Zasahující jednotky se v ranních hodinách musely vystřídat.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár zničil restauraci i diskotéku.

Hasiči celou dobu chránili také další části objektu, aby nedocházelo k šíření plamenů. V sousedních částech budovy má navíc střelecký klub uskladněné střelivo.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasilo se celou noc, zasahující jednotky se v ranních hodinách vystřídaly.

V objektu bydlí čtyři osoby, hasiči pro ně ve spolupráci se zástupci karlovarského magistrátu zařídili náhradní ubytování. Během celé noční události nedošlo k žádným zraněním.

Související téma:

Foto: František Kšajt, Právo

Karlovy Vary

U požáru zasahovalo celkem devět jednotek hasičů, a to z Karlových Varů, Březové, Chodova, Ostrova, Tašovic, Horního Slavkova, Bečova a dvě ze Sokolova. Podle předběžných odhadů budou škody v řádech miliónů.

Výběr článků

Načítám