Hlavní obsah

Srážku autobusu a dvou aut na Ústecku jeden člověk nepřežil, 14 je zraněných

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda autobusu a dvou osobních aut si vyžádala v úterý ráno u Libouchce na Ústecku jeden život a 14 zranění. Autobus, který vyjížděl ze zastávky, narazil do protijedoucího auta. Autobus se převrátil na bok. Na místě zasahoval i vrtulník záchranářů, odvezl jednoho těžce zraněného do nemocnice. Silnice je v obou směrech zavřená.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Převrácený autobus na Ústecku

Článek

Nehoda se stala na silnici I/13 u odbočky na Malé Chvojno krátce po sedmé hodině ráno. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři. „Podle prvotních informací se nehoda stala tak, že autobus MHD vyjížděl z autobusové zastávky, kdy v tu chvíli v protisměru v jeho pruhu předjíždělo vozidlo Škoda Fabia jiný vůz. Řidič této srážce nedokázal zabránit a došlo k čelnímu střetu. Autobus se následně převrátil na bok do škarpy a vozidlo Škoda Octavia, které bylo předjížděno, také havarovalo,“ popsala Právu nehodu policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na místě nehody zemřel řidič z fabie. „Jednu osobu ve velmi vážném zdravotním stavu s velmi vážným úrazem převezla letecká záchranná služba do nemocnice v Ústí nad Labem,“ řekl Právu mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník.

Deset lehce zraněných odvezl autobus hasičů na vyšetření do děčínské nemocnice, tři středně zraněné odvezly sanitky do Ústí nad Labem.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Při nehodě jeden člověk zemřel, 14 bylo zraněno

Silnice bude zřejmě znovu průjezdná až po poledni.

Uzavřená je i nedaleká dálnice D8 od sjezdu na Knínice až ke hranicím s Německem kvůli nehodě v Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám