Hlavní obsah

Janoušek se dostal z vězení kvůli operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Lobbista Roman Janoušek opustil na nějaký čas vězeňskou celu kvůli operaci, deníku Právo to v pondělí řekla mluvčí věznice v Brně-Bohunicích Dana Krejčířová. Trest mu přerušil ředitel věznice. Janoušek v polovině února neuspěl u soudu s žádostí o přerušení trestu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek u Vrchního soudu v Praze. Archivní snímek

Článek

O propuštění kvůli operaci informoval server lidovky.cz.

"Pan ředitel Dušan Gáč odsouzenému přerušil ze zdravotních důvodů na nezbytně dlouhou dobu výkon trestu. Toto přerušení prozatím trvá," sdělila Právu Krejčířová s tím, že termíny, kdy byl trest přerušen a kdy se do věznice Janoušek vrátí, specifikovat nebude. Ředitel může trest přerušit maximálně na dobu 30 dní.

O přerušení trestu kvůli zdraví Janoušek žádal již třikrát, nikdy ale neuspěl. Naposledy lobbista neuspěl ve druhé polovině února, kdy krajský soud rozhodl, že péči mu mohou poskytnout i lékaři ve vězeňské nemocnici. [celá zpráva]

Odpykat si má 4,5 roku

Janoušek si odpykává trest ve Vazební věznici v Brně-Bohunicích, jejíž součástí je i vězeňská nemocnice. Janoušek nastoupil do vězení v listopadu 2014.

Opilý lobbista srazil v roce 2012 v Praze řidičku, když s ním chtěla řešit jejich dopravní nehodu. Z místa ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud ale trest zpřísnil na 4,5 roku za mřížemi. Janoušek po odpykání trestu nesmí sedm let řídit motorová vozidla.

Související téma:

Foto: Aleš Pospíšil, ČTK

Lobbista Roman Janoušek

Za těžké ublížení na zdraví hrozilo Janouškovi až deset let vězení. Soudy ale přihlédly mimo jiné k tomu, že zatím nemá záznam v trestním rejstříku a že projevil snahu napravit následky činu. Ženě vyplatil odškodné 900 000 korun. I proto jej soudy poslaly do mírnějšího typu věznice s dozorem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám