Hlavní obsah

Přijdu si to vyřídit s devítkou v ruce jako v Uherském Brodě, vyhrožoval muž soudu

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Úřednici zlínského soudu vyděsil sedmatřicetiletý muž ze Zlína. V telefonu jí vyhrožoval, že vtrhne do budovy zlínské justice s pistolí a vyřídí si vše potřebné pomocí střelby.

Foto: Armáda ČR

Ilustrační foto

Článek

„V pátek kolem desáté hodiny dopoledne zavolal neznámý muž na informační linku zlínského soudu a chtěl po pracovnici informace ohledně svého spisu. Když ho požádala o spisovou značku, kterou muž neznal, odvětil, že si to na soud přijde vyřídit s devítkou. Žena se zeptala, co tím myslí, a jeho odpověď zněla: To co bylo v Uherském Brodě,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Operační důstojník vyslal na místo policejní hlídky, psovoda i kriminalisty. Policisté zároveň zjišťovali informace k totožnosti volajícího muže. Záhy zjistili, že se jedná o muže z Uherskohradišťska, který se měl zdržovat ve Zlíně.

„Prověřovali jednak jeho bydliště a také ubytovnu, ve které měl pobývat. Krátce před polednem jej na ubytovně zadrželi a odvezli do policejní cely,“ podotkla mluvčí s tím, že v jeho krvi v ten moment kolovala více než tři promile alkoholu.

Ke svému činu se po vystřízlivění doznal s tím, že si přesně nepamatuje, co řekl, ale že toho lituje a omluví se. „Zdůraznil, že není držitelem zbrojního průkazu ani nevlastní zbraň, kterou by mohl někomu ublížit,“ doplnila mluvčí.

I přes projevenou lítost jej nyní policisté podezřívají z přečinu nebezpečného vyhrožování. V případě uznání viny by muž mohl strávit až tři roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám