Hlavní obsah

Opilecká hádka skončila pobodáním druha, ženě hrozí 18 let vězení

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové začal ve čtvrtek řešit případ Renáty Stehlíkové. Žena podle obžaloby loni v srpnu bodla dvakrát svého tehdejšího partnera. Za pokus o vraždu jí hrozí až 18 let vězení.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaná Renáta Stehlíková na začátku hlavního líčení u hradeckého soudu.

Článek

Napadení předcházelo pití alkoholu a vzájemné slovní i fyzické rozepře. „Nůž byl na odkapávači. Pořád mi nadával, že mu je jedno, co udělá, že mne klidně zabije, tak jsem nůž vzala z toho odkapávače,“ vzlykala před trestním senátem obžalovaná, která až do incidentu pracovala jako servírka.

„Pak jsem ho píchla. Nevěděla jsem v tu chvíli kam. Já myslela, že jenom jednou, ale asi dvakrát,“ pokračovala s tím, že důvodem, proč vzala do ruky nůž, byl strach. Podle obžaloby bodla svého partnera dvakrát nožem a způsobila mu mimo jiné poranění levé strany hrudníku a břicha.

Policisté se na místo činu vypravili v inkriminovaný den krátce před 15. hodinou na zavolání samotné obžalované. Oznámila jim však, že byla fyzicky napadena svým 31letým přítelem. Podle svých slov byla zraněná.

Nadýchala 2,6 promile

„Utekla jsem do obýváku a volala policii. Řekla jsem jim, že mne chce zabít,“ přiznala obžalovaná. Poškozený prý nechtěl, aby policii volala a bránil jí dokonce, aby hlídce otevřela dveře bytu.

„První policisté, kteří okamžitě dojeli na místo, ale objevili v bytě s bodnořeznými poraněním těžce zraněného muže. Poskytli mu okamžitě první pomoc a přivolaný lékař, který muže na místě ošetřil, zajistil jeho převoz do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ uvedla loni v srpnu krátce po zahájení vyšetřování policejní mluvčí Ivana Ježková.

Stehlíková v tu dobu nadýchala 2,6 promile alkoholu. U soudu řekla, že ten den vypila minimálně litr vína.

Konflikty mezi oběma začaly už o dva dny dřív. A jak obžalovaná vypověděla, poškozený ji bil a napadal, dokonce o ni típl cigaretu. Chtěla, aby se z jejího bytu odstěhoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám