Hlavní obsah

Honička s kradenou dodávkou skončila v zahradě rodinného domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několikakilometrovou honičku zažili v noci na čtvrtek středočeští policisté. Snažili se zastavit ukradenou dodávku, která nakonec prorazila historickou bránu u rodinného domu a havarovala ve svahu. Ani to zločince nezastavilo a policisté museli dokonce střílet. Jednoho pachatele zadrželi, druhý utekl.

BEZ KOMENTÁŘE: Dodávka prorazila bránu a skončila ve svahuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie dostala oznámení od obyvatelů obce Mratín v Praze-východ kolem třetí hodiny ráno s tím, že někdo se snaží ukrást auto z oploceného areálu. Na místo vyrazilo několik hlídek a odcizenou dodávku potkaly na odjezdu.

„Auto se policisté snažili několikrát zastavit, řidič nereagoval, a několikrát dokonce málem havaroval. Projel několika obcemi, až vjel do Jiřic, kde se dostal do slepé ulice,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

V ulici pak řidič zkusil svůj poslední zoufalý pokus o ujetí, když prorazil železnou bránu u rozlehlého rodinného domu. Následně pokračoval jízdou po pozemku, přičemž sjel ze svahu a havaroval.

Měl falešné doklady

„Dvoučlenná posádka z auta začala utíkat, policista proto vystřelil a po několika desítkách metrů se jednoho z mužů podařilo zadržet. Na pátrání po druhém muži spolupracoval jak vrtulník, tak psovod. Najít se ho ale nepodařilo,“ konstatovala Kropáčová.

Zadržený zločinec je podle ní cizinec, který měl falešné doklady, a policisté dosud neznají jeho totožnost. U místa, kde byla odcizena dodávka, posléze kriminalisté našli vykradenou prodejnu s alkoholem. Zda ji má na svědomí dvojice z dodávky, policisté zjišťují.

Mluvčí policie také dodala, že brána, kterou řidič dodávky prorazil, je podle jejího majitele velmi cenná a historická. Škodu policie ani majitel zatím nevyčíslili.

Reklama

Výběr článků

Načítám