Hlavní obsah

Na dálnici D4 se pohyboval chodec, srazilo ho auto

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na dálnici D4 za Prahou srazilo ve středu večer osobní auto chodce. Muž, jehož totožnost policisté zatím neznají, na místě zemřel. Nedaleko od této nehody se téměř současně stala další, superb narazil do vozidla celní správy. Řidič škody byl opilý.

BEZ KOMENTÁŘE: Chodec na D4 nepřežil srážku s osobním autemVideo: Novinky

 
Článek

První nehoda se stala na 6,5. kilometru dálnice D4 ve směru na Příbram. "Krátce po 23. hodině jsme přijali informaci o srážce osobního vozidla Hyundai ix35 s chodcem. Muž, po jehož totožnosti pátráme, na místě podlehl svým vážným zraněním," řekl Novinkám policejní mluvčí Pavel Truxa.

Tělo muže zůstalo ležet v levém jízdním pruhu, havarovaný automobil pak jeho posádka odstavila o několik desítek metrů dále na krajnici. Nehoda se stala na neosvětleném úseku dálnice, která je po obou stranách lemována lesem. Otázkou tak zůstává, co muž v těchto místech dělal. Žádné odstavené auto totiž nebylo v okolí nalezeno.

Dálnice byla nejprve zcela uzavřena, po několika desítkách minut pak policisté zprůjezdnili odstavný pruh, kterým mohli řidiči opatrně projet. Vzhledem k nízké hustotě provozu se netvořily prakticky žádné kolony.

Superb naboural do auta celníků

Jen o několik desítek metrů blíže k Praze se ve stejné době stala další dopravní nehoda. Řidič superbu tam ve směru na Příbram zezadu naboural do služebního vozidla celní správy.

„Vozidlo mýtařů celní správy dojíždělo kolonu na dálnici D4, která se vytvořila před místem smrtelné nehody. Zezadu do nich naboural řidič vozidla Škoda Superb. Po příjezdu policistů tento řidič nadýchal 1,3 promile alkoholu," sdělila mluvčí středočeské celní správy Yvona Matějková. V tomto případě vyvázli všichni účastníci nehody bez zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Do celníků na D4 narazil řidič superbuVideo: Novinky

Okolnosti obou dopravních nehod vyšetřují dopravní policisté. Smrtelnou nehodou se pak kromě nich zabývá i středočeská kriminálka.

Reklama

Výběr článků

Načítám