Hlavní obsah

Policie zadržela útočníka, který řidiči prorazil lebku šroubovákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté dopadli útočníka, kterému kladou za vinu, že loni v říjnu napadl majitele auta, jenž ho přistihl při vykrádání vozu. Informoval o tom v pondělí mluvčí policie Tomáš Hulan. Násilník řidiči prorazil lebku šroubovákem. Dopaden byl po dalším násilném incidentu začátkem února, kdy sám zavolal policii. Byl obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení zachytila kamera. Archivní záběryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Prvního února došlo v jednom z bytů na Vinohradech k incidentu skupiny osob, mezi nimiž byl i dvaačtyřicetiletý muž. Toho přišla vystěhovat z přechodného bydliště dvojice mužů. Při tom došlo k šarvátce, při které dvaačtyřicetiletý muž jednoho ze svých soků pořezal na ruce a poté sám zavolal na linku 158,“ uvedl Hulan.

Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že si ji přivolal dvakrát hledaný muž. Byl na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu a navíc byl podezřelý právě z napadení šroubovákem.

Následovaly expertizy, které podle policie potvrdily účast násilníka na napadení majitele auta, a obvinění z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Útočník však s kriminalisty nespolupracuje, a tak policie o jeho dopadení informovala až v pondělí.

Dvanáctkrát trestaný

„Jedná se o dvanáctkrát soudně trestaného, poměrně pravidelného konzumenta drog, jehož trestní minulost spočívá především v majetkových deliktech. Nicméně násilí mu také není až tak cizí, neboť i pro takový delikt už byl pravomocně odsouzen,“ upozornil Hulan.

Doplnil, že muže zřejmě čeká také další trestní stíhání, a to za napadení z 1. února, které přispělo k jeho odhalení.

Policie případ zveřejnila na začátku prosince, kdy požádala o pátrání. Přistižený pachatel se k řidiči zachoval velmi brutálně. K útoku použil šroubovák a šoféra třikrát bodl do hlavy ostrou hranou nástroje. Bodal takovou silou, že napadenému jedním z úderů dokonce prorazil lebku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám