Hlavní obsah

Ozbrojení lupiči přepadli zlatnictví v Praze, jsou na útěku

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

Trojice lupičů přepadla v sobotu ráno zaměstnance zlatnictví na Václavském náměstí v centru Prahy. Ačkoliv byli pachatelé ozbrojeni pistolemi, podařilo se prodejci jejich útoku ubránit. Trojice pak utekla s prázdnou.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči přepadli zlatnictví na Václavském náměstíVideo: Novinky

 
Článek

„Krátce před 9. hodinou jsme vyjížděli k ohlášenému pokusu loupeže na Václavském náměstí. Činu se měli dopustit tři maskovaní pachatelé, po kterých v současné době pátráme,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk.

Jak zjistil reportér Novinek, pachatelé si na obchodníka počkali v podchodu za zlatnictvím. Ve chvíli, kdy odemykal zadní vchod, na něj zaútočili.

„Byli tři. Na hlavách měli punčochy a v ruce pistole s tlumiči. Mého kolegu, který obchod ráno otevíral, udeřil jeden z nich pistolí. Naštěstí ho napadlo, že před nimi zabouchne dveře, což se mu podařilo. Tím také spustil alarm, který upozornil mě i bezpečnostní agenturu,“ řekl Novinkám jeden z majitelů zlatnictví.

Jak potvrdil policejní mluvčí, pachatelé něčím prodavače opravdu udeřili. Zda to byla skutečně pistole, ale kriminalisté zatím nevědí.

Když přepadený prodavač policistům vysvětlil okolnosti incidentu, vydal se k lékaři. V ruce při tom držel ručník se stopami krve. „Kolegovi se motá hlava, není mu dobře,“ vysvětlil jeden z majitelů prodejny.

Podle majitele museli být pachatelé dobře připraveni. Věděli totiž, kudy a v kolik hodin přichází prodejce zlatnictví otevírat. „Uvnitř by to ale stejně neměli jednoduché. Je tam několik bezpečnostních prvků, které by museli překonat,“ řekl jeden z majitelů zlatnictví s tím, že zabezpečení připravili právě pro takovéto případy.

„Případ vyšetřujeme pro trestný čin loupeže ve stádiu pokusu. Po pachatelích policisté intenzivně pátrají,“ dodal Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám